Bogat sadržaj
33

U saradnji s programom "Kultura na ulice!": Festival PopUp!Arty počinje večeras u Radićevoj ulici

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Ovogodišnje izdanje POPUP! Sarajevo festivala u saradnji sa specijalnim programom NPS-a "Kultura na ulice 2024!" počinje večeras u Radićevoj ulici s početkom u 20:30 sati.

Publika će imati priliku uživati u projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala, Eyupa Kuşa, koji će podijeliti svoje audio-vizualne radove pod nazivom "Cinematic Alchemy". Uz projekciju, publika će moći uživati uz Enu Smajić, lokalnu DJ-icu.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Foto: Press
Foto: Press

O specijalnom programu NPS-a "Kultura na ulice 2024!"

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

O festivalu POPUP! Sarajevo

POPUP! Sarajevo je trodnevni festival grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH. Festival je nastao na osnovu inicijative od strane studenata odsjeka Grafički dizajn, Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji i organizuju festival.