|

U Šangaju uspješna premijera predstave "Valter brani Sarajevo" režisera Harisa Pašovića

U Šangaju uspješna premijera predstave "Valter brani Sarajevo" režisera Harisa Pašovića
14
F
FENA
17.9.2015. u 15:41
2
komentara
14

dijeljenja
U Šangaju uspješna premijera predstave "Valter brani Sarajevo" režisera Harisa Pašovića Haris Pašović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Šangajskom centru za dramske umjetnosti uspješno je premijerno izvedena predstava "Valter brani Sarajevo", prema drami kineskog pisca Nicka Yua, inspirisanoj čuvenim bosanskim filmom.
Reditelj predstave je Haris Pašović, a glumački ansambl od 20 glumaca predvode zvijezde šangajskog teatra Liu Peng (Valter) i Han Xiu Yi (Sead Kapetanović), saopćeno je iz East West Centra.

Ulogu Azre Kapetanović igra mlada glumica Fan Yi Lin. Predstava nije adaptacija filma, nego polazi od činjenice da je "Valter brani Sarajevo" bio najgledaniji film u Kini.

Radnja drame dešava se u današnjem Šangaju i razmatra teme rata, mira i umjetnosti.

Scenograf je tajvanski umjetnik Po Lin Li, dizajner svjetla Jesper Kongshaug iz Danske, a kompozitor kineski muzičar Dr. Stone.
Producent predstave je Christine Huang.

"Publika i kolege lijepo su primili predstavu. Pisac Nick Yu i glumac Richard Zhu rekli su da se takva teatarska forma prvi put pojavljuje u Kini. Rad na ovoj predstavi za mene je bio jedan od najboljih koje sam ikada imao. Pisac, glumci, saradnici, produkcija, sve je bilo vrhunsko", kaže reditelj predstave Haris Pašović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...