Repriza 23.12.
369

U punoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo održana premijera mjuzikla "Flashdance"

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U punoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo sinoć je održana premijera mjuzikla "Flashdance" u produkciji IMTM-a.

Riječ je o muzičko-scenskoj adaptaciji filma "Flashdance" iz 1983. godine koja donosi priču o dvadesetogodišnjoj Alex Owens koja danju radi kao zavarivačica u fabrici Hurley Steel, a noću nastupa kao egzotična plesačica u klubu Harry’s, nadajući se da će jednog dana ostvariti svoj san i upisati plesnu akademiju.

U bh. adaptaciji ovog mjuzikla na sceni su profesionalni glumci, plesači i muzičari. Centralnu ulogu zauzima i muzički bend koji čine Adnan Mušanović, Amar Češljar, Vernes Ljuštaku i Dinko Šimunović koji su uživo odsvirali velike hitove osamdestih.

Režiju mjuzikla potpisuje Riad Ljutović, muzičku režiju Alma Ferović-Fazlić, koreografiju Samra Mlinar-Mandić, a tehnička direktorica projekta zadužena za scenografiju, kostim, šminku i make-up je Aleksandra Korizma. Muzičke aranžmane potpisuje bh. akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, a korepeticiju Aida Mušanović-Arsić.

Vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo, a mjuzikl su finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Raiffesien Bank DD, dok su medijski sponzori Klix, Oslobođenje, Antena Sarajevo, BHRT i Europlakat.

Zbog velikog interesovanja javnosti reprizno izvođenje zakazano je za 23. decembar u 19:30 sati.