Kultura
0

U prodaji ponovljeno izdanje zbirke "Brod u boci" Arsena Dedića

FENA
Iz štampe je izašla prva zbirka pjesama Arsena Dedića "Brod u boci", čije je prvo izdanje objavljeno 1971. godine, saopćeno je iz knjižare Rockmark.

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.

Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.

"'Brod u boci' je bilo nemoguće nabaviti posljednjih godina. S Arsenom smo dogovarali 9. izdanje, ali prošli august nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku i na police muzičke knjižare Rockmark", izjavio je uime izdavača Krešimir Blažević.

Deveto izdanje prve i možda najvažnije Arsenove knjige predstavljaju Muzika.hr i muzička knjižara Rockmark koja se ovom knjigom, šest godina od otvorenja, prvi put javnosti predstavlja kao izdavač.

"Mnogi od onih koji su prihvatili Arsenove šansone potražit će u knjižarama i njegovu prvu zbirku pjesama. Ako je, zahvaljujući Arsenu, autoru i tumaču šansona, zabavna muzika primila velik broj novih slušalaca iz redova intelektualaca, poezija će, sasvim sigurno, zaslugom istog autora, steći priličan broj novih čitalaca među ljubiteljima zabavne muzike", napisano je u predgovoru knjige.