{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pripremi premijera predstave "Djeca sunca" u režiji Selme Spahić

9.8.2018. u 12:21
50
0
U pripremi premijera predstave "Djeca sunca" u režiji Selme Spahić
50
Udruženje Kontakt u koprodukciji sa Sarajevskim Ratnim Teatrom priprema novu premijeru "Djeca sunca" koju je prema tekstu Maksima Gorkog režirala Selme Spahić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Premijera predstave bit će održana 29. augusta u 20 sati sa repriznim izvođenjima 30. i 31. augusta te 1. septembra na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra.

U predstavi igraju: Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović, Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.

"Djeca sunca" su komad o društvu u kojem je ogroman jaz između izuzetno bogatih i privilegiranih i vrlo siromašnih ljudi, u kojem su kultura i nauka višak, u kojem svakodnevno raste nezadovoljstvo koje je nadomak nasilja i u kojem se osjeća veliki potencijal za promjenu koja nikako da dođe. U Rusiji smo, početkom XX vijeka ili danas, ovdje.

Radnja komada prepuna je uvrnute svakodnevnice likova, ispijanja čaja, eksperimenata sa kvascem, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, slikarskih i poetskih pokušaja, sitnih zdravstenih problema, pecanja i simptoma starosti, dok revolucija stoji ispred kućnog praga, dignute ruke, spremna da pokuca na vrata.

Autorski tim, pored redateljice Selme Spahić, čine i dramaturginja Nejra Babić, kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, kompozitorica Hanan Hadžajlić i fotograf Ivan Hrkaš.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u protorijama Sarajevskog Ratnog Teatra od 15. augusta u periodu od 10 do 16 sati. Rezervacije ulaznica možete izvršiti pozivom na broj telefona 033/ 664-070 u navedenom terminu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: