Na repertoaru u decembru
194

U Pozorištu mladih Sarajevo premijerno izvedena predstava "Novogodišnji poklon"

Klix.ba
U Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju 9. decembra u 11:00 sati premijerno je izvedena predstava "Novogodišnji poklon" prema tekstu mladog domaćeg autora Riada Avdića, u režiji Damira Kusture.

Scenografiju i kostim radila je Narda Nikšić, muziku Edin Avdagić, a dizajn Sandra Ozimica. U predstavi igraju: Alma Merunka, Nedim Džinović i Lejla Džanović.

Predstava će biti na repertoaru Pozorišta mladih tokom mjeseca decembra.

"Iskustvo rada na novogodišnjoj predstavi, u proteklih nekoliko godina pokazalo se veoma uspješnim, a specijalno zahvaljujući radu Damira Kusture u ulozi reditelja ovih predstava i njegovom iskustvu u pedagoškom radu sa mladim. Nadam se da će ovaj vid aktivnosti uskoro postati tradicionalan za Pozorište mladih, te da će ga najmlađa sarajevska publika doživjeti kao istinski novogodišnji poklon, kojim obilježavamo kraj kalendarskih i pozorišnih sezona, te pratimo sezonske dogadjaje u skladu sa globalnim trendovima umjetnosti, zabave i edukacije za najmladju predškolsku i školsku publiku", izjavila je Lejla Panjeta, direktorica Pozorišta mladih Sarajevo.