|

U Pozorištu mladih Sarajevo izvedena predstava "All Inclusive": Kultura pripada svima

U Pozorištu mladih Sarajevo izvedena predstava "All Inclusive": Kultura pripada svima
34
E. Lj.
20.9.2019. u 22:31
0
komentara
34

dijeljenja
1/8 Foto: D. S./Klix.ba
2/8 Foto: D. S./Klix.ba
3/8 Foto: D. S./Klix.ba
4/8 Foto: D. S./Klix.ba
5/8 Foto: D. S./Klix.ba
6/8 Foto: D. S./Klix.ba
7/8 Foto: D. S./Klix.ba
8/8 Foto: D. S./Klix.ba
Da kultura pripada svima i da su na sceni svi jednaki pokazale su mlade bh. glumice Amila Terzimehić i Ena Kurtalić koje su sa Jasminom Džemidžićem i Merimom Dervović kreairale predstavu fizičko-dokumentarnog tipa "All Inclusive" koja je večeras pretpremijerno izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo.
Ovu nesvakidašnju predstavu u kojoj osobe sa invaliditetom scenskim pokretom govore o posebnim potrebama koje imamo svi i u kojoj istražuju sopstveno tijelo, granice i mogućnosti prihvatanja sebe i drugog publika je nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama.

"Ideja inkluzivnog društva potpuno je suprotna tome da neko nekoga toleriše ili mu dopušta da samo postoji. Ona se sastoji u tome da brojne različitosti postoje u istom svijetu uzajamno se uvažavajući, pri čemu svaka zajednica ima pravo govoriti o sebi u vlastito ime i na taj način postizati društvenu zastupljenost i jednakost", rekla je Terzimehić u ranijem razgovoru za Klix.ba.

"All Inclusive" je magistarski rad Amile Terzimehić. Režiju su uradile Amila Terzimehić i Ena Kurtalić. U predstavi igraju Amila Terzmehić, Ena Kurtalić, Jasmin Džemidžić i Merima Dervović. Kostimografiju i scenografiju je uradila Lejla Hodžić, saradnik za dramaturgiju je bila Emina Omerović, a dizajn plakata je uradila Nađa Čengić. Mentor rada je bio Ermin Bravo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.