{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U povodu 55. MESS-a i Svjetskog dana teatra Mustafić i Spahić uredili i vodili Dnevnik

Klix.ba
27.3.2015. u 14:08
9
2
U povodu 55. MESS-a i Svjetskog dana teatra Mustafić i Spahić uredili i vodili Dnevnik
9
U povodu 55. MESS-a i Svjetskog dana teatra Mustafić i Spahić uredili i vodili Dnevnik
Ove godine, 55. put zaredom, jubilarni Internacionalni teatarski festival MESS održat će se od 2. do 11. oktobra pod motom “Prvi put“, što znači da će ugostiti umjetnike i umjetnice koji/e se ranije nisu predstavili/e festivalskoj publici.
Tim povodom, Dino Mustafić i Selma Spahić, direktor i umjetnička direktorica Festivala, uredili su i vodili TV Dnevnik i predstavili neke od sadržaja ovogodišnjeg festivala.

U Dnevniku je najavljeno učešće slavnog Schaubühne teatra iz Berlina, kao i produkcija iz Meksika, Mađarske, Francuske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Mozambika i drugih zemalja.

Povodom Međunarodnog dana teatra koji se obilježava danas, prijatelji i prijateljice, te saradnici i saradnice Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, zajedničkim čitanjem poruke Internacionalnog teatarskog instituta, koju je napisao poljski reditelj Krzysztof Warlikowski, obilježili su ovaj dan.

Poruku su pročitali glumci i glumice Maja Izetbegović, Snežana Bogićević, Maja Salkić, Adi Hrustemović, Senad Alihodžić i Mario Drmać, dramaturginja Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografkinja Mirna Ler, kostimografkinja i scenografkinja Adisa Vatreš Selimović, koreograf Thomas Steyaert, inspicijent Nihad Kapić, autor muzike Nedim Zlatar, slikar/patiner Zlatko Brodić, majstor svjetla Nedim Kukavica i fotograf Velija Hasanbegović.

Festival MESS ove godine slavi 55. rođendan, a čestitke povodom ovog velikog jubileja uputili su umjetnici i umjetnice čije su se predstave igrale na proteklim festivalima.

Neki od njih su reditelj Paolo Magelli, glumica Mirjana Karanović, teatri Teatro de Ocasíon iz Čilea i Babilonia teatri iz Italije, voditelji radionice Louis Fortier i Sophie Brech, kao i dobitnici/a nagrade "Rejhan Demirdžić“ za najboljeg/u mladog/u glumca/glumicu, Dina Mušanović, Boris Ler i Enes Salković.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: