{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponoć proglašenje pobjednika 52. MESS-a

7.10.2012. u 16:19
0
1
U ponoć proglašenje pobjednika 52. MESS-a
0
U ponoć proglašenje pobjednika 52. MESS-a
Večeras u ponoć, u noći 7./8. oktobar bit će proglašeni laureati 52. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.
Posljednji dan Festivala na programu su još četiri predstave, "Zlatni mostovi i Sekvoja", "Max Black", "Kost" i "99% - Strah i bijeda Trećeg rajha", te master class Elise Guzzo Vaccarino o historiji plesa, saopćeno je iz Press službe MESS-a.

Prema riječima rediteljice Bine Haralampieve bugarska predstava "Zlatni mostovi i Sekvoja" iz programa Balkan (Con)Text govori o deformacijama kao posljedicama tranzicije koje su utjecale na intelektualce.

Još jednu izvedbu imat će italijanska predstava "Kost" u Domu oružanihe snaga BiH, dok će u SARTR-u biti izvedena predstava Nermina Hamzagića "99% - Sjaj i bijeda Trećeg Rajha".

U Narodnom pozorištu World MESS program zatvorit će predstava švicarskog reditelja Heinera Goebbelsa "Max Black" kao vrhunska kreacija svjetla, muzike i slike.

Bogati edukativni program Future MESS IYMT Radionica zatvorit će "Pokretna scena", master class Elise Guzzo Vaccarino o historiji plesa, u Bošnjačkom institutu.

Elisa Guzzo Vaccarino diplomirala je filozofiju na Univerzitetu u Torinu, ali više od trideset godina piše o baletu i savremenom plesu za dnevne listove, međunarodne časopise i pozorišne programe.

Ranije je tokom festivalskih sadržaja Damir Domitrović, generalni sekretar mreže NETA (Nove evropske teatarske akcije), predstavio novi projekt NETA ART TV, kojim bi se trebala unaprijediti razmjena informacija i promocija teatarskih sadržaja članica mreže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: