Kultura
0

U ponedjeljak Uskrsni koncert u Mostarskoj katedrali

FENA
U Mostarskoj katedrali 21. aprila, s početkom u 19 sati, održat će se "Uskrsni koncert", koji organizira Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" - Glavna podružnica Mostar u saradnji sa Simfonijskim orkestrom Mostar i Katedralnim zborom "Marija".

"Na svečanom će koncertu, uz pratnju mostarskih simfoničara, nastupiti mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica mezosopranistica Monija Jarak, prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bariton Davor Radić, Napretkov stipendist Ivan Jelić te Katedralni zbor Marija", saopćeno je iz HKD "Napredak"-Glavna podružnica Mostar.

Organizatori koncerta ističu kako su pripremili izvrstan koncert kojim vjernicima i svim ljudima dobre volje žele čestitati Uskrs i darovati lijep kulturni događaj.

"Uskrsni koncert smo organizirali i prije nekoliko godina i nažalost imali smo malu pauzu, ali smo sigurni da od ove godine nastavljamo s organizacijom koncerta na Uskrsni ponedjeljak. I ovaj koncert pokazuje kako imamo jako dobre domaće muzičare i organizacije bez kojih bi kulturni život u Mostaru bio znatno siromašniji", ističu organizatori.