Kultura
0

U ponedjeljak počinje TeenArena - filmovi i zabava za mlade

Sarajevo-x.com
Projekcijom filma "Griff, nevidljivi", reditelja Leona Forda, u ponedjeljak, 25. jula, će biti otvoren program TeenArena ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Film, koji je svoju premijeru imao na Berlinaleu 2011, označit će početak programa koji svake godine okupi veliki broj tinejdžera, nudeći im, osim filmova druženje i dobru zabavu. Tako će biti i ovaj put. Naime, u multipleksu Cinema City prije početka projekcija omladina će se moći zabaviti uz muziku najboljh sarajevskih mladih DJ-a.

Mjesto okupljanja i dobre zabave biće na platou ispred multipleksa, svakog dana sat prije projekcije. Ovogodišnja TeenArena trajat će do 29. jula i publici će ponuditi izbor najboljih filmova za mlade. Ipak, odluku o best filmu TeenArene 2011 donijet će sedmočlani žiri kojeg čine učenici srednjih škola Kantona Sarajevo. Također, i publika ima priliku dati svoj glas najboljem filmu, tako što će glasati za svog favorita putem kupona koji će biti podijeljeni na svakoj projekciji.

U narednim danima u okviru programa TeenArena biće prikazani filmovi: "A mi po svom", slovenskog reditelja Mihe Hočevara, "Izgubljeni u Africi", Vibekea Muasaye, "Amore 14", italijanskog reditelja Federica Moccie, a ovogodišnju Teen Arenu zatvorit će spektakularni ekranizirani Marvelov strip "Kapetan Amerika: Prvi osvetnik", reditelja Joea Johnstona.

Projekcije filmova održavat će se u multupleksu Cinema City sa početkom u 18 sati.