{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak premijerno izvođenje predstave "Ja sam životinja"

23.4.2012. u 15:45
5
0
U petak premijerno izvođenje predstave "Ja sam životinja"
5
U Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo će u petak, 27. aprila, biti premijerno izvedena predstava "Ja sam životinja" u produkciji umjetničke grupe SATYA, a čiju režiju potpisuje mlada umjetnica Mirela Trepanić.
Predstava je urađena prema tekstu savremenog ruskog pisca Alekseja Slapovskog "Klinč", a analizira kompletno društvo kroz najranjiviju populaciju, tinejdžere, kazala je autorica na današnjoj konefernciji za medije.

"U našem društvu svakodnevno smo svjedoci mnogih nemilih događaja čiji počinioci su upravo tinejdžeri. Maloljetnička delikvencija, odrastanje u društvu punom mržnje, opasnosti i agresivnosti su teme koje obrađuje ovaj tekst", govori Trepanić.

Mladi glumci, protagonisti ove predstave ističu da je njen cilj da na ovaj način otvori dijalog sa mladima koji dođu na predstavu, odnosno da oni o nekim ključnim temama razgovaraju sa svojim vršnjacima, roditeljima, profesorima...

"U predstavu smo uključili i neke podatke dobivene iz istraživačkog rada novinara o temi maloljetničke delikvencije. Osim toga, predstava razotkriva odnose u porodici, nedostatak ljubavi i otuđenost", naglasila je Trepanić.

Predstava će biti premijerno prikazana u petak, 27. aprila, u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo od 20 sati, dok će repriza biti 4. maja u istom terminu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: