{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U okviru Sarajevske zime i izložba "Prerađeno" Melihe Husedžinović

F
6.2.2007. u 13:47
0
0
U okviru Sarajevske zime i izložba "Prerađeno" Melihe Husedžinović
0
U okviru Sarajevske zime i izložba "Prerađeno" Melihe Husedžinović
U okviru Festivala Sarajevska zime, u gradskoj galeriji Collegium artisticum, bit će otvorena izložba "Prerađeno" autorice Melihe Husedžinović.
Izložba je u užem obimu, "Reciklaža u djelima sarajevskih umjetnika" već bila upriličena u Bratislavi. Cilj izložbe je predstavljanje jednog od najdominantnijih fenomena na bh. umjetničkoj sceni i ujedno jednu od najvitalnijih stvaralačkih praksi iskoraka iz tradicionalnog shvatanja umjetnosti – recikliranje odbačenih materijala i njihova preobrazba u umjetničko djelo.

Postupak umjetničkog prerađivanja odnosi se na preobražaj predmeta i materijala kojima se daje novi život u novom kontekstu, kako je to prisutno u djelima renomiranih umjetnika starije i mlađe generacije: Voje Dimitrijevića, Radenka Miševića, Franje Likara, Halila Tikveše, Affana Ramića, Radoslava Tadića, Mustafe Skopljaka, Nusreta Pašića, Jusufa Hadžifejzovića, Edina Numankadića, Mehmeda Klepe, Džeke Hodžića, Gordane Anđelić-Galić, Elme Alić, Jasmina Kukavice, Muhameda Bajramovića, Miroslava Šetke, Sadika Hadžihasanovića i drugih.

Izložba bit će otvorena 7. februara u 19.00 satiu Gradskoj galeriji "Collegium artisticuum", saopćeno je iz Pres-službe Festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: