{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U okviru Mostarskog proljeća 2018 izveden balet "Alisa u zemlji čuda"

Klix.ba
25.4.2018. u 10:09
0
1
U okviru Mostarskog proljeća 2018 izveden balet "Alisa u zemlji čuda"
0
U okviru Mostarskog proljeća 2018 izveden balet "Alisa u zemlji čuda"
Solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo su u okviru jubilarnog 20. izdanja Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2018., u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, izveli baletnu predstavu "Alisa u zemlji čuda", čiju koreografiju i režiju potpisuje Aleksandar Ilić.
Glavu ulogu Alise pred mostarskom publikom utjelovila je Ana Kuzmanović.

"Naslov 'Alisa u zemlji čuda' obećava čudesno putovanje kroz snove dopuštajući nam da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Lewis Carroll je čudesnom moći svoje mašte, humorom, izvrnutom naopačke logikom postavio jednačinu: da li je 2 plus 2 uvijek i nepobitno 4. Kao profesor matematike i logike, kao rasni pisac, zna da ni u šta ne treba sumnjati nepogovorno jer u matematičkoj teoriji 2 plus 2 ne moraju uvijek biti 4, kao što se dvije paralelne prave susreću i sijeku negdje u beskraju. Vjerujte i snovi i java nekad i negdje susreću se i spoje.

Vjerujte u snove, maštajte, a prije svega živite, to je skrivena ideja ove igrarije za djecu i odrasle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: