Kultura
328

U okviru Baščaršijskih noći "Seljo" organizira koncert svih ansambala

Klix.ba
Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu (AKCUS) u petak 29. jula u 21 sat u dvorani BKC, održat će koncert svih ansambala "Selje" "Svojima, s ljubavlju", u okviru festivala Baščaršijske noći 2016, a ulaz je slobodan.

Učestvuju Ansambl narodnih igara i pjesama, Akademski mješoviti hor, Vokalna grupa tradicionalne muzike, Narodni orkestar "Seljo", Narodni orkestar "Bembaša" i Tamburaški orkestar sa gostima.

Koncert je koncipiran kao kolaž izvedbi ansambala, a "Seljo" se na Baščaršijskim noćima zadnji put predstavio prije deset godina.

Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu AKCUS "Seljo" je osnovan 1949. godine kao članica Univerziteta u Sarajevu, i do danas je izgradio svoj prepoznatljivi stil umjetničkog izražaja, koji prevazilazi okvire standardnih amaterskih interesovanja i postignuća.

Brojni su doajeni sevdaha, koreografi, muzičari, operski umjetnici, dirigenti, priznati književnici, dramski i likovni umjetnici, naučni i estradni radnici, koji su počinjali svoje karijere u "Selji".