{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U New Yorku završeni mix i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda

12.10.2018. u 14:20
399
1
U New Yorku završeni mix i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda
399
U New Yorku završeni mix i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda
U proteklim sedmicama u New Yorku je završen mix i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda. Album je snimljen u junu 2018. godine u Trading 8s Studiju, uz pomoć dvostrukog dobitnika nagrade Grammy, inženjera zvuka Chrisa Sulita.
Mix i master albuma radili su Harvie S, kontrabasist, kompozitor, profesor, producent i muzičar koji i danas formira tokove jazz stvaralaštva, a koji je svojevremeno uvršten u porodično stablo jazz muzike kao jedan od najznačajnijih kontrabasista savremene jazz scene i David Kowalski, inženjer zvuka koji je dobitnik prestižne nagrade Grammy i koji je također nominovan i za nagradu Emmy."Velika mi je čast da su jazz muzičari koji kreiraju savremene tokove ove vrste umjetničke muzike prepoznali moj dugogodišnji rad, podržali me u realizaciji ovog albuma i postali moja nova porodica. Umjetnici kao što su Victor Lewis i Harvie S su oni koji su me godinama inspirisali kroz moj život u umjetnosti, baš oni od kojih sam godinama učio. Danas oni čine Sinan Alimanović International Band i nije mala stvar da su u ovoj jazz priči uključene tri nagrade Grammy. Smatram da ovaj album prevazilazi lični značaj i da su ovo važne i nove činjenice za bh umjetničku scenu", rekao je bh jazz ambasador Sinan Alimanović povodom snimanja albuma, kao i nedavnog mixa i mastera.Na novom Alimanovićevom albumu, koji je sačinjen prvenstveno iz autorskih kompozicija, učestovali su: Sinan Alimanović (klavir), Harvie S (kontrabas), Victor Lewis (bubanj), Jed Levy (tenor saksofon), Adam Klemm (sopran saksofon) i Lejla Alimanović (vokal).

Album je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i ministra Mirvada Kurića, Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca AMUS, Javnog servisa radio - televizije BHRT, kao i sjajnih individualaca koji su podržali ovaj projekt: jazz gitarista Primož Grašić, jazz fotograf i dizajner Chris Drukker, inženjer zvuka Ashar Kurtović i bubnjar Vancho Manoilovich.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: