{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju premijera "Ulice divljih kestenova"

S
Sarajevo-x.com
14.6.2011. u 10:43
0
1
U nedjelju premijera "Ulice divljih kestenova"
0
U nedjelju premijera "Ulice divljih kestenova"
Nermin Hamzagić
U koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS i Udruženja IDEJA, u nedjelju, 19.06.2011, u Kamernom teatru 55, sa početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava "Ulica divljih kestenova" Danila Kiša, u režiji Nermina Hamzagića.
U predstavi igraju Amar Selimović, Sabina Bambur, Maja Salkić, Vanesa Glođo i Jasenko Pašić, a prva repriza je 20.06. u 20 sati. Scenografiju i kostimografiju radila je Samina Zajko, grafički dizajn Goran Lizdek, a muziku Višnja Bakalar. Izvršna producentica je Lejla Hasanbegović.

Predstava "Ulica divljih kestenova" urađena je po istoimenoj priči Danila Kiša, koja je dio knjige "Rani jadi", koja pripada Kišovom "Porodičnom ciklusu".(Rani jadi, Bašta, Pepeo, Pješčanik).

"Svi mi imamo ulicu divljih kestenova za kojom tragamo. Za neke od nas ta je ulica djetinjstvo, voljena osoba, dom..", ističe Hamzagić uz želju da ova predstava pokrene publiku na potragu vlastitih "ulica".

"Bitno je ne odustati od potrage, jer ćemo inače živjeti bez jednog bitnog dijela sebe", zaključuje mladi reditelj, kojem je ovo prva režija na sceni Kamernog teatra 55.

"Međunarodni teatarski festival MESS iako je u svojoj 51. godini postojanja, kroz ovakve koprodukcije ulaže u budućnost bh. teatra dajući priliku mladim rediteljima da usavrše svoj redateljski izraz", objasnila je Lejla Hasanbegović, izvršna producentica predstave, te istakla zadovoljstvo što će se neposredno poslije premijere, krajem slijedeće sedmice predstaviti i program ovogodišnjeg Future MESS-a, programa za mlade reditelje koji će se odvijati paralelno sa ovogodišnjim Festivalom.

Ulaznice za predstavu "Ulica divljih kestenova" već su u prodaji, a mogu se rezervirati u Kamernom teatru 55 ili putem telefona 033/550 475 u periodu od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.

O predstavi “Ulica divljih kestenova”

Andreas Sam se vraća u svoj rodni grad i otkriva da ulice u kojoj je odrastao više nema. Čak je se više niko i ne sjeća. Kao da nikada nije ni postojala. Andreas odustaje od potrage. Čekajući voz da napusti grad, na peronu željezničke stanice, on susreće lutalice, putnike - ljude koji bi mogli znati šta se s ulicom njegovog djetinjstva desilo. Andreas Sam ima samo sat vremena da sazna odgovor na pitanje: gdje je nestala Ulica divljih kestenova?

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: