Mostar
0

U nedjelju premijera predstave "Mnogo vike ni za što"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Mostarski studenti i srednjoškolci treću godinu za redom pripremaju predstavu Williama Shakespearea, a ovogodišnja premijera održat će se u nedjelju, 2. kolovoza, u dvorištu bivše sveučilišne knjižnice (pored zgrade Gimnazije Mostar) s početkom u 20 sati.

Nakon „Romea i Julije“ i „Sna Ivanjske noći“, ovog ljeta mladi Mostarci izvest će komad „Mnogo vike ni za što“.

Ovaj projekt 2006. godine pokrenula je američka neprofitna organizacija „Youth Bridge Global“ u suradnji s Mostarskim teatrom mladih, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima profesora američkog sveučilišta Darmouth Andrewa Garroda, jednog od pokretača projekta, naglasak nije samo na kazalištu već na povezivanju mladih iz cijelog Mostara te izgradnji povjerenje i suradnje među njima.

„Shakespeareova djela nadilaze granice kultura i vremena. Iako je on svoja djela pisao prije više od 400 godina ona su i danas aktualna. Mostarski klinci na se ovaj način upoznaju s ovim klasikom i hvataju u koštac s temama koje je Shakespeare obrađivao, poput ljubavi i prijateljstva“, naglasio je Garrod.

Shakespeareova djela zahtijevaju veliki broj sudionika pa je u produkciju predstave uključen veliki broj talentiranih mladih ljudi, plesača, svirača i glumaca, dodao je Garrod.

Nakon nedjeljne premijere, dan kasnije, također u 20 sati, na istome mjestu bit će izvedena repriza, a zatim slijede gostovanja u Trebinju, Jajcu, Stocu, te u susjednoj Hrvatskoj i Crnoj Gori, u Trogiru i Nikšiću.

Ulaz je slobodan.

Mladi glumci pozvali su Mostarce da u što većem broju dođu na predstavu i na taj način nagrade njihov višemjesečni naporni rad.