Pogledajte dio atmosfere
37

U Narodnom pozorištu Sarajevo premijerno izvedena predstava "Ro i Juju" rediteljice Lee Delong

L. R.
Predstava "Ro i Juju" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predstava rediteljice Lee Delong (Foto: I. Š./Klix.ba)
U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras je premijerno izvedena predstava "Ro i Juju" američko-francuske rediteljice i glumice Lee Delong.
Sarajevska publika imala je priliku uživati u predstavi koja je dekonstrukcija poznatog djela "Romeo i Julija". Budući da je rađena u stilu pozorišnog klauna, ovo je ujedno i jedan žanrovski iskorak u repertoaru NPS-a.

U naslovnim ulogama Ro i Juju glume Dino Bajrović i Aida Bukva dok ostatak glumačke ekipe čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja radi Sanja Džeba, dok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi.

Darko Rundek koji je više puta sarađivao s rediteljicom Lee Delong, u razgovoru za Klix.ba je rekao kako je bez oklijevanja pristao raditi na ovom projektu i da će "Ro i Juju" biti jedna od onih predstava koje se gledaju više puta.

Podsjećamo, prvo reprizno izvođenje predstave "Ro i Juju" je u utorak, 28. maja sa početkom u 19:30 sati, a sarajevska publika isti naslov moći će pogledati i 14. juna. Ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnoj web stranici Narodnog pozorišta Sarajevo na linku.