{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte reprize "Flashdancea" i "Annie"

15.2.2018. u 16:12
86
4
U Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte reprize "Flashdancea" i "Annie"
86
U Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte reprize "Flashdancea" i "Annie"
Mjuzikl "Flashdance" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) organizira prvi "Proljetni mjuzikl maraton", u okviru kojeg će biti izvedeni popularni mjuzikli "Flashdance" i "Annie".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U Narodnom pozorištu Sarajevo će 31. marta u 19:30 sati biti izveden mjuzikl "Flashdance", a 3. aprila u 19:30 mjuzikl "Annie" sa djecom u glavnim ulogama.

Karte za oba mjuzikla u prodaji su od sutra na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Na veliku radost svih učesnika ove dvije produkcije, na proljeće prikazujemo oba hit mjuzikla, koje je u protekle dvije godine pogledalo više od 3.500 gledalaca. Iako veoma rijetko igraju, mjuzikli su prava poslastica za ljubitelje pozorišta što pokazuje i potražnja za kartama. Glumačke timove u narednih nekoliko sedmica, očekuje niz aktivnosti i proba, kako bi još jednom pružili nezaboravno pozorišno iskustvo", kazala je direktorica iMTM-a Alma Ferović Fazlić.

Mjuzikl "Flashdance" premijerno je izveden 13. novembra prošle godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, dok je mjuzikl Annie premijerno izveden 3. juna prošle godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, a realizovan je u saradnji sa McCann Sarajevo, kao prva profesionalna produkcija mjuzikla sa djecom u glavnim ulogama.

Režiju oba mjuzikla potpisuje Riad Ljutović, muzičku režiju Alma Ferović Fazlić, koreografiju Samra Mlinar Mandić, a tehnička direktorica "Flashdance" mjuzikla je Aleksandra Korizma. Muzičke aranžmane oba mjuzikla potpisuje bh. akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović.

Vizuelni identitet predstava osmislila je Agencija Komitet Sarajevo, a mjuzikle su finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: