Ne propustite
17

U Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte predstavu "Looking for Europe“

Klix.ba
U ponedjeljak 13. maja s početkom u 21:15 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava "Looking for Europe“. Predstavu je napisao francuski pisac i filozof Bernard-Henri Lévy za pozorišnu turneju u 20 evropskih gradova od marta do maja 2019. godine.

Režiju predstave potpisuje Maria de Franca. "Looking for Europe" je monolog intelektualca koja se odvija u hotelskoj sobi u Sarajevu.

U dobrom elizabetanskom stilu, tekst "Looking for Europe" je napisan i adaptiran političkoj situaciji i aktuelnim događajima u svakom od 20 gradova u kojima će biti izvedena predstava. Ova predstava je putujuća izvedba koja poziva na demokratski otpor i oživljavanje nade u sedmicama prije evropskih izbora u maju 2019. godine.

Predstava će se izvoditi na francuskom jeziku s elektronskim titlovanjem na jeziku zemlje domaćina. Vrijeme izvođenja predstave je 90 minuta.

Filozof Bernard-Henri Lévy autor je četrdeset knjiga, uključujući "The Empire and the Five Kings", "Barbarism with a Human Face" i "Who Killed Daniel Pearl?". Njegovi dokumentarci uključuju filmove "Peshmerga", "The Oath of Tobruk" i "Bosna".