Sjajna ostvarenja
66

U Narodnom pozorištu Sarajevo ove sedmice pogledajte dramu i balet

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U Narodnom pozorištu Sarajevo u narednih sedam dana možete pogledati tri pozorišna ostvarenja - gostujuću predstavu "August", komičnu baletnu predstavu "Pepeljuga" i dramsku predstavu "Leptir".

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo će u petak, 8. marta, s početkom u 19:30 sati, u okviru festivala Sarajevska zima biti izvedena predstava Maladype Theatre Budapest ”August", rađena prema noveli Brune Schulza, a u režiji Zoltana Balazsa.

Predstava
Predstava "August"

U subotu, 9. marta, u 19:30 sati, Balet Nariodnog pozorišta Sarajevo će izvesti komičnu baletnu predstavu u dva čina "Pepeljuga", u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva.

Baletna predstava
Baletna predstava "Pepeljuga"

Ulogu Pepeljuge utjelovit će Tamara Ljubičić. Uz soliste ćemo uživati u igri baletnog ansambla NPS, učenika osnovne baletne škole "Mladen Pozajić" i Srednje muzičke škole odsjek klasičnog baleta, a sve uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati Dario Vučić. "Pepeljuga" u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva nam donosi ovu lijepu bajku na jedan moderan i komičan način, a pri tome zadržavajući ljepotu klasičnog baletnog izričaja. Ona nas vodi u svijet glamura i modne industrije.

Ekstravagantna scenografija i kostimi upotpunjuju ovaj baletni spektakl. Scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, pečat na neobične i orginalne kostime stavila je Amna Kunovac-Zekić.

Predstava
Predstava "Leptir"

U ponedjeljak, 11. marta, u 19:30 sati na maloj sceni En Face Narodnog pozorišta Sarajevo možete pogledati predstavu "Leptir" u režiji Emira. Z. Kapetanovića, a prema tekstu Aleksandra Radunovića. U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Sanela Pepeljak.