Kultura
0

U Mostaru predstavljanje monografije "Kardinal od Vrhbosne"

Sarajevo-x.com
U organizaciji Večernjeg lista, Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Matice hrvatske - Mostar u četvrtak, 17. marta 2011. godine u 19.30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, bit će održano predstavljanje vrijedne monografije o vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću "Kardinal od Vrhbosne".
Monografija koja je krajem prošle godine štampana u nakladi Večernjeg lista, HKD-a Napredak i Udruge Prsten, a povodom 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva nadbiskupa Puljića.
 Knjigu će predstaviti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Alessandro D'Ericco, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Sesar, predsjednik HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar i bivši ambasador BiH u Vatikanu prof. dr. Miroslav Palameta te u ime nakladnika vlč. Ivan Tolj, a prisutne će pozdraviti i sam kardinal Vinko Puljić.  

 Ulomke iz knjige čitat će glumac Robert Pehar. 

 U muzičkom dijelu ovog događaja nastupit će Napretkov trio "Pons", klapa "Krš" i klapa "Hrvoje" iz Mostara.  

 Očekuje se dolazak velikog broja gostiju, uglednika, biskupa koji će tada sudjelovati na zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru, kao i predstavnika javnog, političkog i kulturnog života ne samo Mostara već i cijele Hercegovine.  

 Ova monografiju donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog vremena, a uredili su je Ivan Tolj, Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić. 
 Ulaz je slobodan.