{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru predstavljanje monografije "Kardinal od Vrhbosne"

S
10.3.2011. u 12:59
0
2
U Mostaru predstavljanje monografije "Kardinal od Vrhbosne"
0
U organizaciji Večernjeg lista, Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Matice hrvatske - Mostar u četvrtak, 17. marta 2011. godine u 19.30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, bit će održano predstavljanje vrijedne monografije o vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću "Kardinal od Vrhbosne".
Monografija koja je krajem prošle godine štampana u nakladi Večernjeg lista, HKD-a Napredak i Udruge Prsten, a povodom 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva nadbiskupa Puljića.

Knjigu će predstaviti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Alessandro D'Ericco, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Sesar, predsjednik HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar i bivši ambasador BiH u Vatikanu prof. dr. Miroslav Palameta te u ime nakladnika vlč. Ivan Tolj, a prisutne će pozdraviti i sam kardinal Vinko Puljić.

Ulomke iz knjige čitat će glumac Robert Pehar.

U muzičkom dijelu ovog događaja nastupit će Napretkov trio "Pons", klapa "Krš" i klapa "Hrvoje" iz Mostara.

Očekuje se dolazak velikog broja gostiju, uglednika, biskupa koji će tada sudjelovati na zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru, kao i predstavnika javnog, političkog i kulturnog života ne samo Mostara već i cijele Hercegovine.

Ova monografiju donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog vremena, a uredili su je Ivan Tolj, Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić.

Ulaz je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: