{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru konferencija "Drama/teatar i religija"

F
12.2.2009. u 18:37
0
0
U Mostaru konferencija "Drama/teatar i religija"
0
U Mostaru konferencija "Drama/teatar i religija"
U Mostaru će se od 20. do 22. februara održavati Međunarodna teatarska konferencija "Drama/teatar i religija" tokom koje će se sudionicima obratiti glasovita dramska pedagoginja Dorothy Heathocote, koja je za tu priliku snimila je 20-minutno obraćanje.
Video prezentacija tog obraćanja bit će upriličena u subotu, 21. marta u prostorijama Dječjeg vrtića "SOS Kinderdorf" s početkom u 16 sati, a po završetku video prezentacije bit će organizirana diskusija.

Organizatori pozivaju sve one koje zanima drama i teatar, progresivno i humano obrazovanje te društvene promjene kroz dramu i umjetnost da se pridruže sudionicima konferencije tokom prezentacije obraćanja Dorothy Heathcote i diskusije.

Dorothy Heathcote promijenila je način izučavanja drame i teatra u školskom planu i programu. Uglavnom samouka, gđa Heathcote bila je praktičarka i propagatorica jedinstvene metodologije utemeljene na korištenju drame kao poticajnog sredstva za holističko učenje.

Tokom rada u svojstvu predavačice na Sveučilištu u Newcastle-Upon -Tyne Heathcote je inspirirala dvije generacije učitelja i edukatora, a istodobno je realizirala turneju po cijelom svijetu kao učiteljica i savjetnica.

Na ovaj način rad Heathcote je u oblasti dramskog odgoja postao utjecajan na međunarodnom nivou, dok se mreža onih koji su s njom radili i studirali proteže i na oblasti izvan obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: