U Mostaru izložba "Sjećaš li se Sarajeva" Milomira Kovačevića Strašnog

U Mostaru izložba "Sjećaš li se Sarajeva" Milomira Kovačevića Strašnog
15
F
FENA
11.10.2019. u 11:26
0
komentara
15

dijeljenja
U Mostaru izložba "Sjećaš li se Sarajeva" Milomira Kovačevića Strašnog Milomir Kovačević Strašni (Foto: F. K./Klix.ba)
Poznati svjetski fotograf Milomir Kovačević Strašni predstavit će se mostarskoj publici izložbom čije je otvaranje predviđeno u subotu, 19. oktobra, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.
Organizatori izložbe "Sjećaš li se Sarajeva” su Francuski institut u BiH i Centar za kulturu Mostar.

Kolekcija fotografija iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća donosi portrete Sarajlija, ali i dijelove urbanog mozaika tog grada, saopćili su organizatori.

Milomir Kovačević Strašni rođen je u Čajniču, a danas živi i radi u Parizu. Njegova umjetnička djela donose njegovu ličnu priču, ali i kolektivnu historiju.Od njegovih prvih djela o tabuima jugoslavenskog društva do scena iz svakodnevnog života građana opkoljenog Sarajeva, Strašni donosi trenutke realnosti uhvaćene u osjećajima suprotnosti te uspijeva spojiti generalno suprotne teme.

Između intimnosti i univerzalnosti, života i smrti, prošlosti i sadašnjosti, vječnog i prolaznog, on je umjetnik koji budi nostalgiju i sjećanje.

Fotografije koje će biti predstavljene u sklopu izložbe "Sjećaš li se Sarajeva" primjeri su unaprijed izabranih tema koji nas vode 30 godina unazad i bude posebnu emociju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.