Dvije sjajne predstave
13

U Mostarskom teatru mladih vas i ovog vikenda očekuje interesantan repertoar

L. K.
Svi ljubitelji teatra ovog vikenda moći će uživati u sjajnom repertoaru Mostarskog teatra mladih. Do nedjelje će biti izvedene dvije predstave: "Dva i po međeda" i "Fatima, nevjesta od boli".

Nakon što su sinoć odigrali 18. reprizu višestruko nagrađivane predstave "Žohari", koja je rađena po tekstu poljskog pisca Stanislawa Ignacyja Witkiewicza, Mostarski teatar mladih nastavlja sa interesantnim igranjima.

U petak i subotu na repertoaru je koprodukcijska hit komedija rađena sa DIS Pozorištem mladih iz Banja Luke "Dva i po međeda". Predstava propituje do koje mjere ide ljudska želja za lakom zaradom? Dvojica neiskusnih tinejdžera u potrazi za boljim životom i poslom iz snova pitaju se: Da li je seks ono što će ih spasiti? Ili je to pak poslovni potez kojim osvajaju vizu za bolji život? Dođite i provjerite!

Vikend u eMTeeM-u zaključuje 39. repriza predstave "Fatima, nevjesta od boli" po tekstu Ljubice Ostojić. To je savremena priča o Hasanaginici, priča koju pripovijeda sama Hasanaginica, tačnije Fatima Pintorović.

Više informacija o predstavama možete naći na zvaničnoj stranici pozorišta.