|

U Mostar se obilježava godišnjica smrti Alekse Šantića

U Mostar se obilježava godišnjica smrti Alekse Šantića
0
F
FENA
2.2.2011. u 12:22
2
komentara
0

dijeljenja
U Mostar se obilježava godišnjica smrti Alekse Šantića Foto: Arhiv
Polaganjem cvijeća na mauzolej Osmana Đikića, jutros je u Mostaru počeo cjelodnevni program povodom obilježavanja godišnjice smrti pjesnika Alekse Šantića.
Obilježavanje godišnjice organiziralo je Srpsko prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar, a događaju su, uz ostale, prisustvovali predstavnici "Prosvjete" te izaslanstvo potpredsjednice Federacije BiH Spomenke Mičić.

Delegacije su položile cvijeće i na grob pjesnika Alekse Šantića na groblju Bjelušine, te na Šantićev spomenik u parku "A. Šantić".

"Ova manifestacija je započela prije 11 godina i to je bila ideja 'Prosvjete'. Svake godine pokušavamo zaista skromno, animirajući i druge ljude, da obilježimo ovaj datum i da se poklonimo velikanu pisane riječi, Mostarcu i ne samo Mostarcu nego, rekao bih, građaninu svijeta", kazao je generalni sekretar "Prosvjete" Ratko Pejanović.

U sklopu današnjeg programa u 19 sati u kući Ćorovića u Mostaru bit će upriličeno recitovanje Šantićevih stihova u izvođenju mostarskih glumaca, te otvaranje izložbe akademskog slikara Josipa Mićkovića.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...