{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Linzu internacionalna priredba "Sarajevska poruka mira"

F
7.5.2007. u 12:24
0
0
U Linzu internacionalna priredba "Sarajevska poruka mira"
0
U Linzu internacionalna priredba "Sarajevska poruka mira"
Linz
Centar savremenih inicijativa (CSI) Austrije zajedno s bivšim gradonačelnikom Linza Hugom Schanovskym 19. maja u Gradskoj vijećnici Linza organizira internacionalnu priredbu “Sarajevska poruka mira” (Most između svjetova), a namjera je zbližavanje gradova Linza i Sarajeva i prezentiranje grada Sarajeva kroz različite sektore na putu prema evroatlantskim integracijama. Ta internacionalna priredba ima za cilj da stvori uvjete za dijalog i razmjenu ideja na kulturno-privrednom nivou koji će doprinijeti poboljšanju postojećih veza Linza i Sarajeva, te Austrije i Bosne i Hercegovine, kaže predsjednik CSI-a Austrije Damir Saračević.
Na centralnoj priredbi 19. maja u svečanoj sali Gradske vijećnice prisutnima će se obratiti i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predsjednik Privredne komore KS-a Kemal Grebo, viša kustosica prof. Mirsada Avdić, te turistički vodič Samir Džanko.

Bivši gradonačelnik Linza i počasni član CSI-a Austrije prof. Hugo Schanovsky čitat će ulomke iz svoje knjige "Doći će taj dan Sarajevo", dok će mlada autorica Elisabeth Gschaider prezentirati svoje turističke vodiče kroz Bosnu i Hercegovinu.

Prisutnima će se obratiti i ministar savjetnik bh. ambasade u Austriji Haris Hrle, te predstavnici Pokrajine Gornje Austrije i grada Linza. U galeriji Gradske vijećnice Linza planirana je i izložba Muzeja Sarajeva.

Projekt "Sarajevska poruka mira" izrađen je u suradnji s Muzejom Sarajeva, Privrednom komorom Kantona Sarajeva i Austrijskom kooperacijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: