{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U konkurenciji za nagradu "Mali princ" šest knjiga iz regiona

F
24.5.2013. u 10:43
6
1
U konkurenciji za nagradu "Mali princ" šest knjiga iz regiona
6
U konkurenciji za nagradu "Mali princ" šest knjiga iz regiona
U Centru za kulturu u Tešnju večeras će biti upriličena svečanost dodjele nagrade "Mali princ" za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za djecu objavljenu na prostoru Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.
Za nagradu su nominirane knjige iz Bosne i Hercegovine: "Uspavanka za Knjigosaura“ autorice Jagode Iličić i "Ernin Svrako“ autora Šefika Husagića;, Crna Gora: "Ima nešto u sred mraka“ autora Branislava M. Vukovića i knjiga "Šećernu vunu?" autorice Nataša Šotra; Hrvatska: "Tinuninu“ autorice Silvije Šesto i knjiga "Dragi Olivere“ autorice Mirjane Mrkela, Srbija: "Radovi na Mlečnom putu“ autora Dušana Pope Đurđeva i knjiga "Priručnik za pingvine“ Igora Kolarova.

Tročlani žiri za izbor najboljeg dječjeg literarnog rada o temi “Patuljak mi je ispričao”, između nekoliko stotina radova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije izabrao je najbolje.

U uzrastu od I do IV razreda prvu nagradu - 150 KM i poklon paket knjiga "Bosanske riječi” dobila je Lamija Đapo iz “2. osnovna škola” Bosanska Krupa.

Drugu nagradu - 100 KM i poklon paket knjiga "Bosanske riječi" dobila je Sara Konin iz OŠ” Kočo Racin” Kumanovo, Makedonija, dok je treću nagradu - 50 KM i poklon paket knjiga "Bosanske riječi" dobio je Danis Okić iz OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Sarajevo.

U uzrastu od V do VIX razreda prva nagrada - 150 KM i poklon-paket knjiga "Bosanske riječi" dobio je Nikola Vukojević iz KŠC "Sveti Pavao" Zenica, drugu nagradu - 100 KM i poklon paket knjiga "Bosanske riječi" Sunčica Bjelanović iz OŠ” Maksim Gorki” Podgorica, Crna Gora, dok je treću nagradu - 50 KM i poklon paket knjiga "Bosanske riječi" dobio Mensur Ahmić iz OŠ ”Alija Nametak” Visoko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: