|

U kinu Kriterion predstava "Vaginini monolozi"

U kinu Kriterion predstava "Vaginini monolozi"
2
F
FENA
27.2.2017. u 15:21
51
komentara
2

dijeljenja
U kinu Kriterion predstava "Vaginini monolozi"
Predstava "Vaginini monolozi" bit će izvedena večeras u sarajevskom kinu Kriterion.
Riječ je o predstavi koja se bavi pitanjima i raznolikim iskustvima žena o kojima se rijetko priča. Bazirana je na oko 200 intervjua koje je autorica i aktivistica Eve Ensler uradila sa ženama iz raznih društvenih, ekonomskih i drugih krugova, a njihova iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni.

Svakog februara predstava se izvodi širom svijeta u okviru V-Day kampanje čiji je cilj zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama. Ove godine sarajevska će publika imati priliku pogledati raznovrsne priče žena u organizaciji aktivistkinja i aktivista okupljenih oko Feminističke škole Žarana Papić.

Feministička škola Žarana Papić je akademsko-aktivistički obrazovni program, čiji je cilj da kroz teorijsko-praktične module pruži feminističko obrazovanje o praksama, teorijama i konceptima feminizma potrebnim za stručno i kritičko javno djelovanje. Nastala je 2015. godine kao dio obrazovnog programa Sarajevskog otvorenog centra. Okuplja sve zainteresovane polaznike koji žele znati više o feminizmu kao i potencijalima djelovanja baziranog na feminističkim principima.

Sav prihod koji se sakupi od izvođenja predstave bit će namijenjen podršci rada organizacije Sigurna kuća-Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...