12. oktobra
25

U Kamernom teatru 55 pogledajte direktan prijenos opere "Turandot" iz Metropolitan Opere

E. Lj.
Operu "Turandot" koju je napisao Giacomo Puccini ljubitelji operne umjetnosti imaju piliku pogledati 12. oktobra u Kamernom teatru 55 u Sarajevu u direktnom prijenosu iz njujorške Metropolitan Opere.

"Nakon prošlogodišnje uspješne sezone emitovanja direktnih prijenosa iz Metropolitan Opere u New Yorku, Kamerni teatar 55 u saradnji sa Ambasadom SAD u Bosni i Hercegovini nastavlja sa ovom lijepom pričom kao jedini teatar u regiji koji publici omogućava praćenje vrhunskih programa iz Metropolitan Opere. Biti dio veliki svjetske scene nije mala stvar, a Kamerni teatar 55 je jedini prostor u Bosni i Hercegovini koji svojoj publici pruža tu ekskluzivnost i izvrsnost", saopćeno je iz ove teatarske kuće.

Prijenosom opere "Turandot" iz njujorške Metropolitan Opere koja je na repertoaru u subotu, 12. oktobra, u 18:55 sati počinje sezona 2019/2020. Opera će biti emitovana u HD formatu.

Cijena ulaznice je 20 KM. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Kaernog teatra 55 svakim radnim danom od 13 do 20 sati i subotom od 15 do 20 sati te u prodajnom sistemu Kupikartu.ba.