{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kaknju će biti organizirana manifestacija Civilizacija - ljetna pozornica 2012.

4.9.2012. u 12:57
9
5
U Kaknju će biti organizirana manifestacija Civilizacija - ljetna pozornica 2012.
9
U Kaknju će biti organizirana manifestacija Civilizacija - ljetna pozornica 2012.
Kakanj (Foto: Arhiv)
U Kaknju će od 09. do 11. septembra 2012. godine sa početkom u 19 sati održati kulturna manifestacija na otvorenom pod nazivom Civilizacija - ljetna pozornica 2012.
Prve večeri u nedjelju 09. novembra na gradskom trgu nasupit će poznati bosanskohercegovački glumac Josip Pejaković s monodramom "On meni nema Bosne“. U ponedjeljak 10. septembra publici će se predstaviti kakanjski Dramski studio s predstavom "Gola istina" mladog reditelja i glumca Mirnesa Kubata. Treće večeri 11. septembra na pozornici će se pojaviti glumac Haris Burina s monodramom "Ćorkan“.

U okviru manifestacije nastupit će i mladi kakanjski muzički talenti: Melika Buza, Emina Bajtarević i Adi Huskić, a predviđen je i nastup Kakanjskogi gradskog benda KGB.

U dnevnom programu od 12 do 16 sati na gradskom trgu u Kaknju publiku će zabavljati ulični svirači – kakanjski muzičari koji će izvoditi pjesme iz svog repertoara.

Održat će se i izložba slika kakanjskih slikara, a nastupit će i KUD "Dikan“ iz Kakanja.

Cilj Manifestacije, koja je besplatna za posjetioce, je jačanje kulturnih vrijednosti u lokajnoj zajednici, te prikupljanje donacija za obnovu krova kakanjskog Doma kulture.

Pokrovitelj ovog kulturnog događaja je Ured općinskog načelnika, a medijski pokrovitelji su portali Kakanj-X i KakanjLive, te NTV IC 7 Kakanj i Radio Kakanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: