{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba Mensuda Keče

8.12.2012. u 21:00
0
0
U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba Mensuda Keče
0
U petak 07. decembra u Gradskoj galeriji Bihać je otvorena izložba „San, java i nešto treće“ Mensuda Keče.

Ovo je prvo Kečino samostalno predstavljanje ljubiteljima likovne umjetnosti u Bihaću. Postavka izložbe je sačinjena od tri grupe radova na kojima je autor paralelno radio posljednjih desetak godina: skulpture od stakla, instalacije i tzv. "haiku skulpture“ mali formati koji su jedna vrsta intimnih umjetnikovih zapisa.

Izložbu je otvorio načelnik općine Bihać Emdžad Galijašević a Bišćani će je imati priliku vidjeti do 22. decembra. Inače ovih dana je u Gradskoj galeriji Bihać realizirano niz aktivnosti kojima se vrlo bogat i kvalitetan program rada za 2012. godinu privodi kraju.


Naime, proteklih dana galerija je u saradnji sa Centrom za nezbrinutu djecu "Duga“ upriličila vrlo uspješnu aukciju radova sa likovne kolonije "Za djecu centra Duga“ u galeriji Subject object u Berlinu i izložbu radova sa ovogodišnje kolonije u ASA Art galeriji u Sarajevu, dok je u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta u Tuzli je otvorena izložba "Ko se boji dekoracije još?“ Sadka Hadžihasanovića koja je također iz produkcije Gradske galerije Bihać.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: