|

U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba Mensuda Keče

U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba Mensuda Keče
0
Klix.ba
8.12.2012. u 21:00
0
komentara
0

dijeljenja
U petak 07. decembra u Gradskoj galeriji Bihać je otvorena izložba „San, java i nešto treće“ Mensuda Keče.

Ovo je prvo Kečino samostalno predstavljanje ljubiteljima likovne umjetnosti u Bihaću. Postavka izložbe je sačinjena od tri grupe radova na kojima je autor paralelno radio posljednjih desetak godina: skulpture od stakla, instalacije i tzv. "haiku skulpture“ mali formati koji su jedna vrsta intimnih umjetnikovih zapisa.

Izložbu je otvorio načelnik općine Bihać Emdžad Galijašević a Bišćani će je imati priliku vidjeti do 22. decembra. Inače ovih dana je u Gradskoj galeriji Bihać realizirano niz aktivnosti kojima se vrlo bogat i kvalitetan program rada za 2012. godinu privodi kraju.


Naime, proteklih dana galerija je u saradnji sa Centrom za nezbrinutu djecu "Duga“ upriličila vrlo uspješnu aukciju radova sa likovne kolonije "Za djecu centra Duga“ u galeriji Subject object u Berlinu i izložbu radova sa ovogodišnje kolonije u ASA Art galeriji u Sarajevu, dok je u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta u Tuzli je otvorena izložba "Ko se boji dekoracije još?“ Sadka Hadžihasanovića koja je također iz produkcije Gradske galerije Bihać.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.