{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Gračanici se održava 15. Festival dječijeg teatra BiH

F
9.5.2012. u 14:47
1
0
U Gračanici se održava 15. Festival dječijeg teatra BiH
1
U Gračanici se održava 15. Festival dječijeg teatra BiH
Gračanica
Ovog vikenda Gračanica će biti u znaku 15. Festivala dječijeg teatra BiH. Tradiciju dugu 30 godina nastavljaju najmlađi iz 11 bh gradova, koji će svoje teatarsko umijeće tokom dva festivalska dana predstaviti kroz 18 predstava iz 11 bh. gradova (Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Teslića, Bugojna, Žepča, Srebrenika, Maglaja, Visokog i domaćina Gračanice).
Festivalski program je podijeljen u dva dijela: takmičarski i edukativni. U takmičarskom dijelu stručni žiri u sastavu Ljubica Ostojić (književnik i teatrolog), Biljana Anđelić (teatrolog) i Bogdan Simić (Lutkarsko pozoriste "Cvrčak") odlučit će o najboljim pojedincima i kolektivima kojima će biti dodijeljena posebna priznanja. Edukativni dio predstavlja teatarska radionica za voditelje grupa u okviru festivala.

Na kraju svakog festivalskog dana planirano je održavanje okruglog stola. Festival organizira Bosanski kulturni centar Gračanica uz potporu Općine Gračanica, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanske županije, Federalnog ministarstva kulture i sporta, te Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti. Stručnu potporu organizaciji Festivala BKC-u Gračanica pruža Centar za dramski odgoj iz Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: