U galeriji Roman Petrović izložba Tomislava Perazića

F
FENA
27.1.2013. u 14:01
0
0
U galeriji Roman Petrović izložba Tomislava Perazića
0
U galeriji Roman Petrović izložba Tomislava Perazića Tomislav Perazić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U sarajevskoj Galeriji Roman Petrović u ponedjeljak će u 19.00 sati biti otvorena izložba istaknutog zeničkog umjetnika crnogorskog porijekla, Tomislava Perazića.
Ovaj sedamdesetosmogodišnji akademski slikar imat će priliku da u svojevrsnoj retrospektivnoj izložbi posjetiteljima predstavi pedesetak svojih radova, pretežno slika i grafika. Radovi ovog renomiranog autora različiti su kako u tehnici tako i tematski, a oni koji su odabrani za ovo prikazivanje u javnosti predstavljaju samo mali dio obimnog stvaralačkog opusa Perazića.

Tomislav Perazić rođen je 1934. godine u Baru, Crna Gora. Srednju školu, grafički odsjek, završio je u Herceg Novom 1956. godine, a Akademiju likovnih umjetnosti u Ljubljani pet godina kasnije.

Član je ULU-a BiH od 1964. godine, a do sada je imao 103 samostalne izložbe te učestvovao u 185 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Kustosice izložbe su mlade historičarke umjetnosti Andrea Mekić i Vildana Dervišbegović. Izložba će biti otvorena do 3. februara i može se pogledati svaki radni dan od 11 do 16 sati, saopćeno je ULUBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: