|

U Galeriji Brodac 21. februara izložba talentovanog Vedrana Štimca

U Galeriji Brodac 21. februara izložba talentovanog Vedrana Štimca
9
L. K.
11.2.2020. u 13:12
1
komentara
9

dijeljenja
U Galeriji Brodac 21. februara izložba talentovanog Vedrana Štimca
Izložba "Soba Portreta", autora Vedrana Štimca, biće otvorena u petak, 21. februara 2020. u 20 sati, u galeriji Brodac u Sarajevu. U okviru izložbe će biti predstavljena serija od 19 autorskih radova.
Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Puli, Vedran se preselio u Ljubljanu, gdje je počeo raditi na doktorskom studiju u političkoj antropologiji na domeni seljačkih društvenih pokreta.

Ilustracijom se aktivno bavi od 2014. godine. Postao je prepoznatljiv po svom stilu crtanja koji uspješno kombinira više tehnika ilustracije s velikom pažnjom na detalje i slobodnim izražavanjem. Osim ilustracije, bavi se i uličnom umjetnošću i sitotiskom. U svakoj ilustraciji, bilo na zidu ili papiru, on generira priču o liku i osobi koja stoji iza njega.Umjetnikov jedinstveni interdisciplinarni i intermedijalni pristup daje mu mogućnost da obrađuje različite teme, propitivanjem društvenih odnosa i vrijednosti lika i djela kroz portret ličnosti. Tim angažmanom pokušava uvesti društvene pojave i probleme u javni diskurs.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...