Kultura
0

U galeriji BlackBOX fotografije Erola Čolakovića Šehića

Sarajevo-x.com
Sarajevski umjetnik Erol Čolaković Šehić 7. jula u 19 sati otvara izložbu fotografija pod nazivom "Dvojnost".
Koncept izložbe obuhvata period Šehićevog života u Evropi i na prostorima bivše Jugoslavije, a u skladu s tim, izložba će istovremeno biti otvorena u dva prostora – Gradskoj galeriji Collegium Artisticum i Galeriji BlackBOX.

U prostorijama Collegium Artisticuma, posjetioci će moći vidjeti Šehićev opus stvoren tokom života i rada u zemljama Evrope, posebno u Švicarskoj, gdje trenutno živi, i Španiji, dok će u galeriji BlackBOX biti fotografije snimljene na prostorima bivše Jugoslavije.

Otvorenje u oba prostora će biti propraćeno online prijenosom.

Predviđeno je da postavka Čolakovićevih fotografija u ovim galerijama traje do završetka Sarajevo Film Festivala, tj. do kraja jula.

Ova izložba, kao i samo otvaranje je vizuelni rad koji je uvršten u ovogodišnji festival "Baščaršijske noći". Važno je napomenuti da će na pres-konferenciji, koja će se održati dan prije otvorenja, umjetnik predstaviti knjigu fotografija istog tematskog opredjeljenja, koju upotpunjava poetski rad eminentne i kontraverzne bh pjesnikinje Dare Sekulić, tj. njen ciklus radovakoji nosi naziv "Dnevnik malih krivonogih kurvi".

Izložba traje do 13. jula 2011. do 12 sati.