{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U galeriji BlackBOX fotografije Erola Čolakovića Šehića

S
6.7.2011. u 10:48
0
0
U galeriji BlackBOX fotografije Erola Čolakovića Šehića
0
Sarajevski umjetnik Erol Čolaković Šehić 7. jula u 19 sati otvara izložbu fotografija pod nazivom "Dvojnost".

Koncept izložbe obuhvata period Šehićevog života u Evropi i na prostorima bivše Jugoslavije, a u skladu s tim, izložba će istovremeno biti otvorena u dva prostora – Gradskoj galeriji Collegium Artisticum i Galeriji BlackBOX.

U prostorijama Collegium Artisticuma, posjetioci će moći vidjeti Šehićev opus stvoren tokom života i rada u zemljama Evrope, posebno u Švicarskoj, gdje trenutno živi, i Španiji, dok će u galeriji BlackBOX biti fotografije snimljene na prostorima bivše Jugoslavije.

Otvorenje u oba prostora će biti propraćeno online prijenosom.

Predviđeno je da postavka Čolakovićevih fotografija u ovim galerijama traje do završetka Sarajevo Film Festivala, tj. do kraja jula.

Ova izložba, kao i samo otvaranje je vizuelni rad koji je uvršten u ovogodišnji festival "Baščaršijske noći". Važno je napomenuti da će na pres-konferenciji, koja će se održati dan prije otvorenja, umjetnik predstaviti knjigu fotografija istog tematskog opredjeljenja, koju upotpunjava poetski rad eminentne i kontraverzne bh pjesnikinje Dare Sekulić, tj. njen ciklus radovakoji nosi naziv "Dnevnik malih krivonogih kurvi".

Izložba traje do 13. jula 2011. do 12 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: