{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U Friedrichshafenu predstavljena izložba "Moja slika Sarajeva"

F
FENA
9.5.2012. u 16:18
2
2
U Friedrichshafenu predstavljena izložba "Moja slika Sarajeva"
2
U okviru obilježavanja 40 godina pobratimstva gradova Friedrichshafena i Sarajeva, u Friedrichshafenu u Njemačkoj, u okviru svečane proslave ove značajne godišnjice predstavljena je izložba najboljih fotografija s konkursa "Moja slika Sarajeva".


Uz bogat kulturno-umjetnički program, zvanice su u Graf-Zeppelin-Hausu imale priliku pogledati 30 najuspjelijih fotografija s fotokonkursa "Moja slika Sarajeva", uključujući i tri pobjedničke fotografije Senke Mušić, Lejle Ahmedspahić i Aleksandra Kneževića, koje su u aprilu predstavljene i u sarajevskoj Galeriji "Boris Smoje" povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.

Uz prisustvo gradonačelnika Friedrichshafena Andreasa Branda te zamjenika gradonačelnika Sarajeva Miroslava Živanovića i dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Salke Nikšića, kao i brojnih drugih zvanica, prisutni su uživali u prigodnom kulturno-umjetničkom programu u kojem su učestvovali umjetnici i umjetnice iz Friedrichshafena i Sarajeva.


Uz izložbu "Moja slika Sarajeva" predstavljeni su i tradicionalni sarajevski zanati, a na svečanosti su Sarajevo predstavili Vanja Muhović & Trio, ženski kamerni hor Gaudeamus, te glumica Nela Đenisijević i pijanist Nenad Tešić.

Projekt "Moja slika Sarajeva" pokrenuli su Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a njegov cilj je bio da ponudi lijepu sliku Sarajeva, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.


Jezgra projekta je bio internet konkursj za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, povezanoj s društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju bilo moguće komentirati i ocjenjivati putem Facebooka.

Osim Facebook glasača, fotografije je ocjenjivao i stručni žiri, te su kombinacijom glasanja svakog mjeseca birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji su autori nagrađeni vrijednim nagradama koje je osigurala firma Olympus BH d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: