Dvorana Offenbach
102

U Frankfurtu održana još jedna "Noć Bosne i Hercegovine"

Klix.ba
Velika gradska sala u Offenbachu sa svojih 1.700 mjesta nije bila dovoljna da primi sve zainteresirane, koji su željeli prisustvovati manifestaciji "Noć Bosne i Hercegovine" održanoj u subotu 3.11.2018.

To je bila večer za pamćenje. Svi Bosanci i Hercegovci iz Frankfurta i okoline, zajednički udruženi u ovom projektu pjevali su zajedno sa posjetiteljima u sali, a uvaženi gosti iz kulturnog i političkog života ove njemačke pokrajine su sa oduševljenjem pratili ono šta se na bini dešavalo.

Na početku manifestacije, poslije intoniranja njemačke i bosanskohercegovačke himne, čuli smo Šimu Ešića, pjesnika, prikazan je film o Bosni i Hercegovini Seada Sulejmanovića.

U oficijelnom dijelu programa večer su ukrasili poznati harmonikaš Edo Krilić, koji je nastupio zajedno sa svojom suprugom violinisticom Dinom, donoseći nam jedan presjek muzike iz cijelog svijeta.

Grupa "Divanhana", sa svojim standardnim repertoarom u čijem sastavu je po prvi put veoma uspješno nastupila pjevačica Šejla Grgić.

Enis Bešlagić, kao voditelj programa i Milan Pavlović su svojim doskočicama uveseljavali publiku. Gledatelji su imali prilike uživati u izvedbi folklorne grupe, koja broji 110 djece iz Frankfurta, Gießen, Wetzlara, Darmstadta i Manhajma, a koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine okupljenih u Kulturno umjetnička društva “Zlatni Ljiljani” iz Mannheima, Bošnjačko Kulturna Zajednica “Behar” iz Gießena i Wetzlara, Kulturno umjetničko društvo iz Darmstadta, te Njemačko-Bosansko-Hercegovačkog Kulturno Udruženje “Sevdah – Frankfurt na Majni”.

U drugom dijelu programa nastupio je umjetnik Enes Begović sa svojom bendom ostavljajući slušaocima mogućnost da se lijepo i zaigra.