{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Foči otvorena izložba neobičnih skulptura

S
30.4.2014. u 22:00
21
27
U Foči otvorena izložba neobičnih skulptura
21
Izložba skulptura umjetnika iz Požege Rajka Novakovića otvorena je večeras u galeriji Centra za kulturu i informisanje u Foči.
Izloženo je dvadesetak neobičnih skulptura rađenih od drveta u kombinaciji sa staklom, metalom i drugim reciklažnim materijalima.

Direktor Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović istakao je da je ovo rijetka prilika da se u Foči pogleda izložba ove vrste umjetničkih djela.

"Poruke Novakovićevih skulptura su jasne. Sve one nose bunt protiv poroka modernog društva i protiv pada morala", rekao je Pantović.

Ribe od drveta sa lulom u ustima ili sa naočarima i pivskom flašom, portparolka sa sijalicama u očima i sirenom na usnama, neka su od Novakovićevih djela.

"Sve su to personifikacije različitih karaktera ljudi koji piju, puše, koji su ranjeni, zgrčeni, u vapaju, koji čupaju posljednje atome snage kako bi se snašli u ovoj kolotečini života koji je jako težak", rekao je Novaković i istakao da svako djelo nosi priču iz svakodnevnog života, pa se ni politika nije mogla zaobići.

On je rekao da u svaki rad unosi djelić sebe, sa željom da ga nadžive barem 50 godina. "Ako sam u tome uspio, ja sam onda iza sebe ostavio trag, a šta ima za čovjeka važnije nego da ostavi neki trag", rekao je Novaković.

Izložba skulptura sastavni je dio Majskih dana duhovnosti, kulture i sporta, a trajat će do nedjelje, 4. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: