Svjetska promocija
261

U Dohi otvorena retrospektivna izložba slika Mersada Berbera

Klix.ba
U prestižnoj Katari u Dohi, otvorena je retrospektivna izložba slika Mersada Berbera uz prisustvo delegacija iz Bosne i Hercegovine i države Katar.

U četvrtak, 27. marta, prestižna Katara u Dohi, otvorila je svoja vrata za djela jednog od najznačajnijih bh. slikara Mersada Berbera. Izložbi su prisustvovale i državne delegacije iz Bosne i Hercegovine i države Katar.

Prisutnima se, između ostalih, u svojstvu izaslanika člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, obratio Amel Suljović, koji je istakao da je Bosna i Hercegovina, kroz svoju bogatu prošlost, zemlja izuzetnih pojedinaca na polju kulture i umjetnosti.

"Kultura i umjetnost su zajedničko dobro različitih zajednica u svijetu. One nas povezuju i čine bližima. To je ono što nadilazi barijere jezika i osobnost pojedinačnih tradicija. Mi kao predstavnici određenih kultura, samo prepoznajemo, više naziremo, ono što je pojedinačno naše", rekao je Suljović.

Izložbi su pored predstavnika Fondacije Mersad Berber i porodice Berber prisustvovali i Dr. Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari, državni ministar Katara, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te Bisera Turković, ambasadorica BiH u državi Katar.