Sarajevo
0

U četvrtak počinje prvo izdanje Xenophonije

Sarajevo-x.com
U toku su završne pripreme za prvo izdanje Xenophonije, saopštili su danas organizatori.

U prostorima u kojima će se programi ovog muzičkog događaja dešavati od 9. do 12. aprila instalira se potrebna tehnička oprema. Ove godine na obje scene bit će instalirana razglasna oprema britanskog proizvođača Turbosound. U skladu sa dosadašnjom praksom Jazz Festa, posjetioci Xenophonije mogu očekivati vrhunsku produkciju koncerata.

U Bosanskom kulturnom centru otvoren je box office u kojem se mogu kupiti ulaznice za sve koncerte po cijeni od 15 KM za koncerte u BKC-u i 10 KM za koncerte u Pozorištu mladih. I ovaj put Jazz Fest je omogućio popust za studente od 20%.

Xenophonia će biti otvorena u četvrtak koncertom Bojana Zulfikarpašića, a do 12. aprila na sceni BKC-a će publika imati priliku čuti i vidjeti nastupe Amire Medunjanin u duetu sa Bojanom Zulfikarpašićem, zajednički nastup Bachara Khalifea, Erica Vloeimansa, Damira Imamovića i Bojana Zulfikarpašića, dok će se na sceni Pozorišta mladih predstaviti Edin Bosnić Quartet, Jakob Dinesen Trio, te projekat mostarskih muzičara Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda.