{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Čapljini održano predavanje Internacionalne škole fotografije Počitelj - Čapljina

25.7.2012. u 15:58
0
0
U Čapljini održano predavanje Internacionalne škole fotografije Počitelj - Čapljina
0
Motel Hrasno i salu koja je nekada bila prvi kafić u Čapljini sinoć su skoro potpuno ispunili građani i polaznici Internacinalne škole fotografije Počitelj - Čapljina 2012.
Svjetski poznati alpinsita i autor mnogobrojnih putopisa za HRT održao je veoma interesantno predavanje o svojim životnim iskustvima, uzorima i snovima.

Njegovo promišljanje o čovjeku, prirodi, religiji, o osvajanju beskorisnog ili suživljavanju sa vjerovanjem u sebe imanentna su samo najvećima. Na pitanje koji mu je najljepši izlazak sunca, on je rekao da ga je vidio na svetoj planini Sinaju.

Dajući i ovom prilikom podršku, Stipe Božić je bio prisutan i na svečanom otvorenju Internacionalne škole fotografije Erola Čolakovica Šehića 5. jula 2012. u Počitelju. Naglasio je važnost fotografije i vizualne kulture u prezentiranju i prepoznavanju prostora Hercegovine, kao i ljudi tog podneblja.

U ime Internacionalne škole fotografije, polaznika i profesora, uz riječi zahvalnosti, Erol Čolakovic Šehić je svom prijatelju i filmskom autoru poklonio vanredno izdanje kuće Šahinpašić, knjigu "Umjetnost islama", u duhu muslimanskog svetog mjeseca ramazana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: