{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bosanskoj Krupi 18. književni susreti "Stazama djetinjstva"

F
7.10.2011. u 12:20
0
0
U Bosanskoj Krupi 18. književni susreti "Stazama djetinjstva"
0
U Bosanskoj Krupi 18. književni susreti "Stazama djetinjstva"
Bosanska Krupa
Književni susreti "Stazama djetinjstva" otvoreni su sinoć u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, a i ove godine pohode ih istaknuti bh. književnici koji će sudjelovati u kompletnom sadržaju tokom tri dana.
Susreti su jedna od najrespektabilnijih manifestacija te vrste u BiH, a u okviru programa ove godine bit će organizirane promocije, izložbe, književne večeri s piscima, druženje te rad s učenicima i okrugli stolovi.

Na početku 18. književnih susreta, direktorica JU Gradska biblioteka Bosanska Krupa Zumreta Porić govorila je o značaju, zaslugama, ciljevima i nastojanjima te manifestacije. Zahvalila je piscima koji bosanskokrupske susrete održavaju na visokom nivou u društvenom životu ovih prostora.

Uime općinskog načelnika, književne susrete otvorila je šefica kabineta općinskog organa uprave Elmedina Alagić i istakla da u današnje vrijeme, zbog utjecaja elektronskih medija, književnost nije jednostavno održavati na nivou na kakvom bi morala biti, naročito ako se govori o dječijem svijetu.

Upriličena je promocija zbirke priča "Stazama djetinjstva" - izbor priča sa 17. književnih susreta, a promotori su bili Zumreta Porić,
uime izdavača, profesor Edvin Alijanović i učenice "Druge osnovne škole" iz Bosanske Krupe.

Otvorena je izložba VERSI I AVERSI "Pisci na novčanicama" te izložba knjiga Izdavačke kuće "Bosanska riječ" Tuzla. O izložbama su govorili novinar i publicist Đuro Škondrić i predstavnik IK "Bosanska riječ" iz Tuzle Šimo Ešić.

"Susreti će biti nastavljeni predstavljanjem pisaca, uručenjem zahvalnica i plaketa, proglašenjem najbolje neobjavljene priče pristigle na ovogodišnji konkurs i kulturno-zabavnim programom najmlađih Krupljana," navode iz kabineta načelnika Općine Bosanska Krupa.

Organizator 18. književnih susreta je JU Gradska biblioteka Bosanska Krupa, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa predvođena načelnikom Arminom Halitovićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: