Pop Art Festival
32

U BKC-u otvorena izložba "Novi talasi 2": Prostor za promociju umjetnika mlađe generacije

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U sklopu Pop Art Festivala večeras je Bosanskom kulturnom centru (BKC) otvorena kolektivna izložba "Novi talasi 2".

Pop Art Festival i ove godine kreira prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije te je u sklopu festivala otvorena izložva "Novi talasi 2".

Nakon otvorenog poziva koji je prethodio konačnoj selekciji i prema odluci stručnog žirija kojeg čine: prošlogodišnja pobjednica Alma Gačanin, Irfan Hošić i Bojan Stojčić – odabrano je pet umjetnica čiji su radovi predstavljeni u sklopu ove izložbe.

Njihova imena su: Danijela Mihić, Kasja Jerlagić, Katarina Gotić, Katarina Aćimović i Saša Tatić, a kustosica izložbe je Adna Muslija.

Pobjednica konkursa i dobitnica novčane stimulacije u iznosu od 1.000 KM te samostalne izložbe u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto, bit će proglašena na otvorenju izložbe. Dizajn postera izložbe potpisuje Amar Zahiragić, u saradnji sa Mirzom Čizmićem.

Prije otvaranja izložbe danas u 18:00 sati,u BKC-u također je održana i panel diskusija !Alternativni prostori i princip samoorganizacije u BiH kao generatori nezavisne umjetničke scene", a o toj temi govorit će: Lidija Drakulić iz UNSA Geto / DKC Incel, Nikola Ostojić iz DKC Sarajevo i Nikola Rončevića iz OKC Abrašević.