Kultura
0

U Bihaću izvedena monokomedija "Šta svaka žena triba znat o onim stvarima"

FENA
U okviru Festivala scenske umjetnosti "Bihaćko ljeto 2007." u Bihaću je u ponedjeljak uvečer izvedena predstava "Šta svaka žena triba znat o onim stvarima". Riječ je monokomediji autorice Arijane Čuline, koja je do suza nasmijala bihaćku publiku, a ujedno je posljednja predstava na ovogodišnjem festivalu.

Predstava je rađena po motivima knjige koja je dugo osvajala hrvatske top liste najprodavanijih knjiga, a korišteni su i tekstovi iz knjige "Bolje se rodit bez one stvari nego bez sriće". Glavni lik je Goge Bjondina, koja ženama dijeli duhovite savjete za dobar ljubavni život.

Prije predstave u Umjetničkoj galeriji "Enver Krupić", a u okviru "Bihaćkog ljeta 2007." održan je koncert klasične gitare Armina Abdihodžića, mladog afirmiranog umjetnika iz Bihaća. Predstavio se djelima poznatih svjetskih kompozitora poput Bacha i Paganinija.

Abdihodžić je nakon završene osnovne i srednje muzičke škole u Bihaću nastavio školovanje na Wiliam Carey University u Misisissippiju, SAD, gdje je ove godine diplomirao u klasi prof.dr. Miroslava Lončara s najvišim akademskim počastima.