Završeni Dani otvorenih vrata
67

FOTO / U Biblioteku Sarajeva za dva dana se učlanilo 8.575 građana

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Tokom dvodnevnog programa "Dani otvorenih vrata" kojeg je organizirala JU Biblioteka Sarajeva 30. i 31. maja ove godine, 8.575 članova iskoristili su priliku besplatnog upisa.

Naime, dvodnevni program imao je za cilj upoznati javnost sa aktivnostima biblioteke i njenim stručnim službama. Na ovaj način svim zainteresiranim građanima Biblioteka je otvorila vrata sa svojim uslugama i bogatim knjižnim fondom.

Bila je organizator niza kulturnih dešavanja u najreprezentativnijim odjeljenjima: izložbe "Saraj Bosna" autorice Alme Sarajlić koja će biti postavljena do 15. juna u Multimedijalnom centru MAK, druženja sa književnikom Markom Vešovićem, te niza manifestacija za naše najmlađe sugrađane u odjeljenju Radićeva.

"Dani otvorenenih vrata" uspješno su završeni, što nam govori da JU Biblioteka Sarajeva zauzima posebno mjesto u kultuno-obrazovnom životu naših građana, kažu u Biblioteci.

Shodno tome, Biblioteka Sarajeva planira u narednom periodu niz sličnih aktivnosti koje će imati za cilj promociju biblioteke i kulture čitanja.

"Ovim putem koristim priliku da se zahvalim Upravi Biblioteke Sarajeva i svim kolegicama i kolegama koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta, kako za našu instituciju, tako i za sve naše korisnike bibliotečkih usluga“, naglasila je voditeljica Službe za rad sa korisnicima Amela Đelilović-Malešević.