{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci s radom počela pokretna biblioteka na 14 lokacija u gradu i selima

F
FENA
8.2.2019. u 17:22
23
11
U Banjoj Luci s radom počela pokretna biblioteka na 14 lokacija u gradu i selima
23
U Banjoj Luci s radom počela pokretna biblioteka na 14 lokacija u gradu i selima
U Banjoj Luci je počela s radom pokretna biblioteka, tzv. Bibliobus, koji će omogućiti da bogati književni fond od 6.000 popularnih naslova bude dostupan čitaocima na širem gradskom i prigradskom području.
Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bokinac je naglasila da je Bibliobus donacija biblioteke iz Kopra.

Posebna pažnja posvećena je potrebama djece i mladih, pa je i bibliotečki fond pažljivo odabran. Osim lektire, na policama Bibliobusa našli su se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi za mlade.

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljiljana Petrović-Zečić, koja provodi taj program, precizirala je da će Bibliobus obilaziti banjalučka naselja, kao i mjesta u okolini, čiji stanovnici nemaju biblioteku u svojim mjestima.

"Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po naseljima", navela je ona.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je prisustvovao promociji Bibliobusa, naglasio je da time obezbjeđen još jedan sadržaj iz oblasti kulture, u okviru novousvojene Strategije razvoja kulture.

"Jedan od ključnih strateških ciljeva je upravo decentralizacija kulture, što podrazumijeva širenje kulturnih sadržaja na čitavom području grada, uz intenzivniju dostupnost i na prigradskom i seoskom području", naglasio je Radojičić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: