{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci otvorena izložba Nedima Zlatara i Branimira Prijaka

18.9.2012. u 21:23
1
3
U Banjoj Luci otvorena izložba Nedima Zlatara i Branimira Prijaka
1
U banjalučkom Domu omladine večeras je svečano otvorena izložba fotografija sarajevskih umjetnika Nedima Zlatara i Branimira Prijaka, pod nazivom “Spomenici revolucije i narodnooslobodilačke borbe naroda bivše Jugoslavije nakon Drugog svjetskog rata”.
Izložba je otvorena u sklopu Festivala “Bina mira 2012” u organizaciji Dis pozorišta, a posjetioci će u naredim danima imati priliku da vide fotografije spomenika, koji veličaju zajedničku borbu ovdašnjih naroda protiv fašizma i okupacije.

Autori izložbe su naveli kako su ove monumentalne građevine, izgrađene u vrijeme komunističkog režima, te da su one nekada imale mitološku veličinu u propagandi tadašnjeg društva, dok danas postoje u potpuno drugačijem kontekstu.

Postavka napuštenih spomenika, koji su svjedoci jednog prošlog vremena, ali žrtava koje su za njega pale, tokom maja ove godine predstavljena je i u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu.

Svi koji žele da pogledaju izložbu fotografije dvojice sarajevskih umjetnika mogu to da urade do 28. septembra, do kada će postavka biti izložena u banjalučkom Domu omladine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: