SFF u brojevima
0

U 13 programa projekcije 232 filma iz 53 zemlje

Sarajevo-x.com
Na 15. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 12. do 20. augusta, bit će prikazano ukupno 232 filma iz 53 zemlje, raspoređena u 13 programa.

Ovaj je podatak objavljen na današnjoj konferenciji za novinare u sarajevskom kinu Meeting Point, u kojem će tokom devet festivalskih dana biti održavane projekcije.

Filmovi će se prikazivati na još devet lokacija u glavnom gradu BiH, a cijene ulaznica za projekcije su ostale iste kao i prethodnih godina. U zavisnosti od kina i termina cijene se kreću od dvije do deset KM, a kada Festival počne, pored Box Officea u BKC-u, moći će se kupiti i na blagajnama kinodvorana Meeting Point, Općine Novi Grad i Ljetnog kina Novi Grad.

Na press-konferenciji, na kojoj su direktor SFF-a Mirsad Purivatra i direktor kompanije Establih Ernad Kovačević potpisali ugovor o suradnji, čime je Establish postao ekskluzivni sponzor Festivala, rečeno je i da je prvih 400 ulaznica za noć otvorenja u prvih sat vremena rasprodano.

Ovogodišnji SFF dosad je akreditirao 1.500 gostiju i 700 predstavnika medija iz 35 zemalja svijeta.

"Početak Festivala dočekujemo spremniji nego ikada", rekao je ovom prilikom Purivatra, dodajući da je uprkos recesiji SFF narastao u odnosu na prethodne godine i kad govorimo o broju filmova i broju gostiju i akreditiranih novinara.